Exchange Link !! JOM !!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:53 Komen : 10 Tag :

Selamat petang semua.

Disebabkan petang nie Nurul free,Nurul ingat nak buat la aktiviti dengan korunk semua.KHAS BUAT MEREKA YANG ADA AKAUN CHURPCHURP,NUFFNANG DAN 8SHARE.Petang nie kita tukar-tukar link nak tak ? Kepada sesiapa yang nak,bolehlah join.

Kepada yang nak join,anda dikehendaki klik link dibawah ini :
  1. http://my.sharings.cc/mizztiha/share/ArtyProfessionalCM
  2. http://my.sharings.cc/mizztiha/share/SamsungGalaxyS4
  3. http://my.sharings.cc/mizztiha/share/LibresseShineOn
  4. http://my.sharings.cc/mizztiha/share/SharpWorkshopP2P2
  5. http://my.sharings.cc/mizztiha/share/SmoothManageable
  6. http://bit.ly/13BJAhH
  7. http://bit.ly/ZrxTuv
  8. http://bit.ly/Yg7h0J
  9. http://bit.ly/13BJk2c
Kesemua link ini berjumlah 9.Kepada sesiapa yang sudah klik sila tinggalkan link anda dekat kotak komen.Nanti Nurul akan klik satu persatu,jangan risau.

AMARAN : ANDA SEDANG DIPERHATIKAN JADI JANGAN SESEKALI BERNIAT UNTUK MENIPU !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

PROMOSI IKLAN !!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 18:01 Komen : 1 Tag :

Selamat petang semua.

Petang nie Nurul nak buat promosi sikit.Kepada sesiapa yang nak tempah iklan tu bolehlah tempah sekarang.Promosi ini berlanjutan sehingga 24 May 2013 bersamaan 14 Rejab (that's my birthday).

Jika sebelum ini Nurul buat 1 bulan RM 5 kali ini Nurul buat 2 bulan RM 5 + Review Blog / Page 1 kali.Jadi kepada sesiapa yang nak menempah tu bolehlah PM Nurul secepat mungkin di Fans of Blogger.3 penempah yang terpantas akan direview sebanyak 2 kali.Jadi tunggu apa lagi jom tempah sekarang sementara promosi masih ada.

p/s : Untuk maklumat lanjut boleh PM Nurul atau baca di sini http://mia-udax.blogspot.com/2013/03/ruang-iklan-untuk-disewa.html

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Siapakah Gerangan Follower 1200 ??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 14:03 Komen : 0 Tag :

Selamat tengah hari semua.

Follower Nurul sudah meningkat 1200 secara mendadak ?? Ya itulah yang terjadi.Disebabkan hari ini mood Nurul baik jadi Nurul ingat nak review blog gadis muda tersebut.


Comel betul header tuan punya blog nie.Kalau nak terjah blog comel nie boleh klik link nie http://queenamylia.blogspot.com/.

Komen Nurul tentang blog ini :
  1. Blog ini milik seorang gadis yang berumur 16.
  2. Blog ini temanya berwarna pink memang nampak cute terutama untuk gadis.
  3. Widget dia tidak banyak dan ringan so tak payah nak tunggu lama-lama.
  4. Bagi Nurul cbox tu penting sebab mudah untuk orang tinggalkan jejak.
Itu sahaja komen Nurul untuk blogger muda ini.Apa pun teruskan berkarya.Terima kasih sebab sudi follow blog Nurul yang tidak seberapa ini.Semoga kita berjumpa lagi di lain hari daaa .......

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Ketagih ChurpChurp ??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 21:52 Komen : 2 Tag :



Selamat malam semua.

Malam nie Nurul nak kongsi dengan korunk benda apa itu ChurpChurp.ChurpChurp nie salah satu laman sosial yang kita boleh kumpul duit.Mudahnya pendapatan sampingan selain bekerja.

Sebenarnya Nurul masih muda dalam dunia ChurpChurp nie tetapi sudah dapat rasa betapa gembiranya bila orang klik iklan kita.Bayangkan dengan sekali orang klik,kita dapat 20 sen.Kalau 10 orang klik,wah dah boleh jadi kaya kalau setiap hari macam tu.Dunia ChurpChurp agak payah sedikit untuk dapat duit berbanding dengan blog.

Alhamdulillah,so far duit yang Nurul kumpul baru RM 6.91.Walaupun tidak banyak tetapi berbaloi sebab semuanya atas hasil usaha kita sendiri.

Kepada yang tak klik lagi link ChurpChurp Nurul kat blog nie,tolong la klik dan jangan lupa berikan link ChurpChurp atau iklan anda supaya dapat Nurul klik.Cukup la untuk malam nie,sampai kita berjumpa lagi daaa ...........


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Tutorial Scroll Bar Berwarna

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 21:07 Komen : 0 Tag :

Selamat malam semua.

Sebenarnya dah lama Nurul nak buat tutorial nie tapi maaf la,masa tidak mencukupi.Tutorial malam ini direquest oleh adik Ainina.Dia tidak sertakan link blog jadi agak susah untuk Nurul menjejaki dia.


Mesti semua tertanya,macam mana rupa scroll bar berwarna tu kan ? Jadi Nurul sudah sertakan contoh scroll bar tersebut.Kalau tak nampak boleh klik untuk tumbesaran.



Hanya pengguna GOOGLE CHORME sahaja yang boleh nampak dan guna.

 1. Dasboard > Design > Edit HTML
    2. Search kod ini
      /* Header
      3. Jumpa? Bagus, sekarang copy kod ini dan pastekan di atas /* Header :D
      ::-webkit-scrollbar {
      width:15px;
      height:10px;
      }
      ::-webkit-scrollbar-button:start:decrement, ::-webkit-scrollbar-button:end:increment  {
      height:10px;
      width:10px;
      display:block;
      background:#DB7EDE;
      border:1px solid #000000;
      }
      ::-webkit-scrollbar-track-piece  {
      background-color:#FEE3FF;
      }
      ::-webkit-scrollbar-thumb:vertical, ::-webkit-scrollbar-thumb:horizontal {
      background-color:#DB7EDE;
      border:1px solid #000000;
      }
      NOTA.
      *Berdasarkan gambar diatas* 
      Bold : Tengok anak panah hitam pada gambar di atas. TEKAN untuk tukar.
      Kelabu : Border untuk anak panah atas tu. TEKAN untuk tukar.
      Oren :  Tengok anak panah oren pada gambar di atas. TEKAN untuk tukar.
      Hijau Terang : Tengok ank panh Hijau d gambar di atas. TEKAN untuk tukar.
      Hijau Tua : Border untuk anak panah Hijau. TEKAN untuk tukar.

      4. PREVIEW dulu baru save.


      Paham tak? Paham tak? Kalau ada masalah, sila tanya di shoutbox atau FANPAGE okey ?

      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

      Hadiah BIG Giveaway

      Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 18:09 Komen : 1 Tag :

      Hadiah utama : Wang tunai RM 100


      Dress peplum


      Obuse Candy Tint


      Topup



      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

      Senarai Peserta

      Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:59 Komen : 5 Tag :
      1. http://sayacikamal.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      2. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      3. http://impianakumemetikbintang.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      4. http://blogmenang.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      5. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      6. http://akuinginmenang.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      7. http://cahayakukasih.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      8. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      9. http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      10. http://www.cikfie.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      11. http://doodlemerah92.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul_10.html
      12. http://simplesyara.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      13. http://anis-tikah.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      14. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      15. http://mynicknameisoren.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      16. http://kotak-aku.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      17. http://rikaemyekya.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idolah-saya-by-nurul_9474.html
      18. http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      19. http://awesomesr.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      20. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      21. http://alia-manis.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      22. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      23. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      24. http://islaminsideheart.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      25. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      26. http://vipdreamland.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul_15.html
      27. http://limineddie.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      28. http://fiqansz.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      29. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul_18.html
      30. http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      31. http://mimifaziana.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      32. http://nabihahj0urnal.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      33. http://minedailydiary.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      34. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      35. http://diaryismah.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      36. http://www.kisahemasputih.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      37. http://maerahim.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      38. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      39. http://akukahbidadariitu.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      40. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      41. http://merahsitulip.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      42. http://lienliedot.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      43. http://youandmeareforeveryoung.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      44. http://syierajoingiveaway.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      45. http://ceriaselalu95.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      46. http://contestsinisana.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      47. http://syimanakhadiah.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      48. http://xeerazara.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      49. http://storyofheartt.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      50. http://mrsupham.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html ReplyDel
      51. http://umikasum.blogspot.com/2013/04/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      52. http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      53. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      54. http://aliasafifah.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html
      55. http://medicalchenta.blogspot.com/2013/05/big-giveaway-idola-saya-by-nurul.html

      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

      Segmen Free Button Badge Nametag #2 by Huda

      Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:35 Komen : 1 Tag :



                 • nama : Miss Tihah
                    no button badge 2
                    id follower : Nurul Fatihah Shahronizam

      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

      Nurul Ingin Sponser Hadiah

      Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:14 Komen : 0 Tag :
      Selamat tengah hari semua.

      Entry kali nie pendek saja.Nurul ingin beritahu kepada semua penganjur yang Nurul ingin sponser hadiah untuk GIVEAWAY,CONTEST,SEGMEN dan sebagainya.Jadi jika setuju anda bolehlah hubungi atau lebih dikenali PM Nurul dekat FANPAGE Nurul.

      Hadiah yang Nurul ingin sponser ialah :
      1. Review Blog
      2. Iklan Percuma 1 bulan
      Jika berminat bolehlah anda datang ke ke FANPAGE ini : http://www.facebook.com/pages/Fans-of-Blogger/369276736439301

      Sila segera ! Jika terlalu ramai,orang yang lambat akan Nurul ketepikan.

      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

      Segmen : Tambah Followers by Nurul

      Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 10:49 Komen : 46 Tag :
      Cinta Allah tidak terkira,cinta Rasul membawa Islam kepada semua,cintaku pula berjuang untuk Pencipta ....

      Assalamualaikum wbt ...

      Alhamdulillah akhirnya kita berjumpa lagi di Segmen yang datang.Hari ini sebelum Nurul mula memasak,Nurul ingin buat satu Segmen.Nak join boleh lihat syarat dibawah :

      Syaratnya :

      1. Follow blog Nurul (FOLLOW)
      2. Like page Nurul (LIKE)
      3. Buat entry "Segmen : Tambah Followers by Nurul"
      - Tampalkan banner yang diberi kepada anda

      http://2.bp.blogspot.com/-cfyYDEdF1r4/UVT_8OlJZII/AAAAAAAABhk/cjyVp6vht_w/s1600/Free+Banner+5.png
      - Dah siap tampalkan link entry anda di KOTAK KOMEN bukan di CBOX
      - Tamat pada 31 March 2013 

      PESERTA

      Peserta akan diupdate kemudiaan.Para peserta hendak memastikan link anda ada kerana Nurul tak mahu buat kesilapan yang sama macam Giveaway lepas.Harap maklum !

      Nurul harap dengan Segmen yang Nurul buat ini korunk semua boleh tambah followers dengan pantas dan banyak.Tunggu apa lagi jom JOIN !!


      A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^