Pemenang Segmen : Sambil Blogwalking Dapat Hadiah !

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:55 Komen : 12 Tag :
Assalamualaikum .....

Sekarang tibalah masa yang dinanti-nantikan jeng jeng jeng :

Header by Aiman Aziz (3 pemenang) FB Blog

Header by Miss Z (2 pemenang) Blog

Header by Nur Aina Nazura (2 pemenang) FB Blog

Accessories by Vee Rao (1 pemenang) FB Blog

Topup RM 5 by Siti Hajar (1 pemenang) FB Blog 

Cursors by Aieen Shitobi (3 pemenang) FB Blog

Perfumes,Blouse dan Handbag by Blouse Closet (3 pemenang 1 hadiah 1 pemenang) FB Own
Header by Anna Wafie (3 pemenang) FB Blog
Brooch by Hotz Mumma-My Blog-My Story-My Life (2 pemenang) FB Blog

Voucher RM 5 by ShawlsToLove (1 pemenang) FB Blog

Voucher 5% by Maira Diana Shoppe (5 pemenang) FB Blog

Topup RM 10 by Handmade by Zilah (2 pemenang) FB Blog

Edited full blog by Liyana Hazid (1 pemenang) FB Blog

Header Transparent by Liyana Hazid (3 pemenang) FB Blog










Alhamdulillah tamat sudah segmen nie.Kepada yang tidak menang tak apa lain kali cuba lagi okey.Kepada yang menang sila tuntut hadiah daripada sponser-sponser dekat sebelah tu ada link facebook dan blog.

nota purple : Kepada pemenang cepat tuntut hadiah

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

PERHATIAN KEPADA PESERTA SEGMEN

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 12:05 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum ....

Segmen yang Nurul anjurkan sudah tamat semalam keseluruhannya memang baik korunk boleh lihat semua peserta.Hadiah yang disediakan sebanyak 47 sahaja kepada sesiapa yang menang tu tahniah okey kepada yang tidak menang harap dapat cuba lagi.

Pemenang dipilih melalui top reffrel dan cabutan bertuah dari ahli keluarga Nurul.Untuk pengetahuan korunk Nurul pilih secara adil dan saksama tiada pilih kasih atau adik beradik.Insya-Allah selepas ini akan berlansung lagi satu segmen iaitu 'PENCARIAN BLOGLIST' segmen ini berlansung selama 2 minggu sahaja 

Kepada yang selalu update entry dan entrynya bermanfaat akan Nurul jadikan bloglist kekal di blog Nurul.Kemungkinan hadiah untuk top reffrel ada dan Nurul akan usahakan.

nota purple : Berdebar-debar dah nak umumkan pemenang petang nanti

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen : Sambil Blogwalking Dapat Hadiah ! By Nurul

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 03:00 Komen : 67 Tag :
* STICKY POST
untuk baca entry baru scroll ke bawah okeyh

Salam ramadhan semua tidak lambat lagi kan untuk Nurul ucapkan semua tu kat korunk semua kan okey hari nie Nurul nak buat satu segmen yang diberi nama 
SEGMEN: SAMBIL BLOGWALKING DAPAT HADIAH !

Nak hadiah,ikut syarat-syarat di bawah nie okey =)
- follow blog Nurul untuk mengetahui perkembangan segmen nie

- letak gambar kat bawah nie,dan linkkan ke entry ini



- Buat tajuk segmen : Sambil Blogwalking Dapat Hadiah ! By Nurul

- Like fanpage Nurul (LIKE) terpulang

- Berikan sedikit penghargaan kepada semua sponser dengan cara LIKE dan FOLLOW blog diorg


- Siap?Linkkan ke entri Ini.
#link entri ok, bukan link blog, dan hantar kat ruangan komen ok, bukan tempat lain.Tempat lain TIDAK dilayan :)

Hadiah :

  1. 3 Header by Aiman Aziz (3 pemenang)
  2. Header by Miss Z (2 pemenang)
  3. Header by Nur Aina Nazura (2 pemenang)
  4. Accessories by Vee Rao (1 pemenang)
  5. Topup RM 5 by Siti Hajar (1 pemenang)
  6. Cursors by Aieen Shitobi (3 pemenang)
  7. Simple Header by Ain Farzana (5 pemenang)
  8. Mustache necklace by Fash Burnout (5 pemenang)
  9. Voucher by Kierah Closet (5 pemenang)
  10. Perfumes,Blouse dan Handbag by Blouse Closet (3 pemenang-1 pemenang 1 hadiah)
  11. Header by Anna Wafie (3 pemenang)
  12. Brooch by  Hotz Mumma-My Blog-My Story-My Life (2 pemenang)
  13. Voucher RM 5 by ShawlsToLove (1 pemenang)
  14. Voucher 5% by Maira Diana Shoppe (5 pemenang)
  15. Topup RM 10 by Handmade by Ziah (2 pemenang)
  16. Edited full blog  by Liyana Hazid (1 pemenang)
  17. Header Transparent by Liyana Hazid (3 pemenang)

Pemenang di pilih melalui cabutan bertuah dan top refrrel 100% tunggu apa lagi p promote cepat :)

Tamat : 28 September 2012

Jika kurang daripada 20 peserta segmen ini automatik batal


>> PESERTA <<
nota hijau : Harap segmen nie dapat sambutan daripada ramai blogger lain













A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Cerpen : Andai Aku Bisa Memilih

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:00 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum .....


Wajah sungul anak gadis itu aku tatap penuh kasih sayang mengharap dia boleh menerima kepergian insan yang dia sayangi.Sudah hampir 4 bulan dia sebegitu tidak mahu makan,tidak mahu berbiacara dan hanya menagis sahaja.Kepergian tunang yang amat disayanginya membuatkan hatinya hancur berkecai seperti baru semalam kejadian tersebut berlaku.Kemalangan yang tragis itu hanya mampu menyelamatkan dirinya dan bukan orang yang disyangi.Kini sudah tiba masanya untuk Dhia Asyira membuka hatinya untuk orang lain dan bukannya meratap seperti ini.Setiap hari Asyira pergi ke kubur Kamarul Asyraf untuk melepaskan rindu yang sudah lama dipendam setiap hari.

Sehinggalah suatu hari selepas Asyira pulang dari kubur arwah Kamarul ayah mula bertanya kepadanya 

'Asyira mari sini sebentar ada sepekara yang ayah ingin bincangkan'
'Ada apa ayah ?'
'Ayah nak jodohkan kamu dengan seorang anak klien ayah yang baru balik dari Arab'
'APA !!!!! tak Syira tak setuju ayah'
'Ayah tidak kira Syira harus kawin dengan dia juga ini semua demi kebaikan Syira ayah tidak sanggup lagi melihat Syira meratap pemergian arwah Kamarul seperti ini.Bulan depan korunk akan berkahwin dan keputusan ayah muktamad.'

Mengalir air mata di pipi mulus Asyira dia benar-benar tidak sangka yang ayahnya tergamak melakukan hal seperti itu.Terdengar ketukan berserta suara ibunya memanggil lalu dengan pantas Asyira membuka pintu.

'Boleh ibu masuk ?'
'Masuk la ibu.'
'Syira masih marahkan ayah ?'
'Entah la ibu Syira tak tahu tapi sampai hati ayah buat Syira macam nie.'
'Syira ayah buat semua tu untuk kebaikan Syira mungkin ayah dah tak sanggup lihat keadaan Syira macam nie'
'Tapi ibu semua nie tak betul Syira tak mungkin kawin dengan orang yang Syira tak kenal'
'Syira mungkin cinta boleh dipupuk selepas kawin percayalah Syira suatu hari nanti mesti Syira akan tahu apa erti cinta sebenarnya.'

Direbahkan kepalanya ke atas peha ibunya.Ibunya mengusap-usap kepala Syira dengan penuh kasih sayang.Akhirnya mata Syira terkatup rapat melayari bahtera mimpi.

Masa yang ditunggu-tunggu kini sudah menjelang pada 27 September 2012 Syira dikahwini oleh seorang jejaka yang tampan rupanya.Muhamad Afwan Danial itulah nama yang tertera pada simpang jalan.Selesai diijab kabul Dhia Asyira kini sudah menjadi isteri kepada Muhamad Afwan Danial.Majlis berlansung dengan meriah sekali seusai sahaja majlis itu Asyira menunggu suaminya,Danial di dalam bilik untuk memberitahu yang walaupun dia tidak mencintai suaminya tetapi dia rela menjalankan tugas sebagai seorang isteri.

Pintu dikuak perlahan kemudian terpancul wajah suaminya yang tampan itu kemudian suaminya itu duduk di sebelah isterinya.Dilihat wajah isterinya itu sepuas-puasnya dan dia mula berkata pada isterinya

'Kalau Syira tidak cintakan Danial tidak mengapa Danial faham tapi Danial harap suatu hari nanti Danial mampu buka pintu hati Syira untuk terima Danial dalam hidup Syira'

Syira bagai terpukau dengan kata-kata tersebut dan hanya mampu menagis teresak-esak.Di lewat malam itu Syira bagai memerhati skrin yang menayangkan kembali peristiwa hitam yang dia alami 4 bulan lepas

'Kamarul kalau bawa kereta tu jangan la laju-laju Syira takut la'
'Tak apa Syira jangan takut okay'
'Kamarul AWAS !!!!!

'TIDAKKKKKKKKKKKKKKKK'
'Syira ! Syira !'
'Kamarul !!'

Syira terjaga daripada tidur dan baru dia sedar yang semua itu hanyalah mimpi semata-mata.Sejak dari kejadian itu Danial mula sedar yang isterinya tidak mungkin mencintai dirinya sehinggalah suatu hari Danial dikhabarkan dengan satu berita yang amat mengejutkan dirinya.

'Encik Danial kami mintak maaf kanser yang encik Danial hadapi sekarang ini amat serius'
'Tapi tak ada ubat ke untuk merawat penyakit saya nie doktor ?'
'Maaf encik Danial bagi penyakit kanser nie memang tidak ada ubat'
'Hurm berapa lama lagi saya boleh hidup ?'
'Kami jangkakan encik Danial hanya mampu hidup lagi sebulan sahaja'

Danial balik dengan perasaan hampa sesampainya dia di rumah dia mencari isterinya.Dia ingin habiskan sisa hidupnya bersama isterinya.Hampir setiap hari Danial ucapkan cinta dan sayang kepada isterinya tapi bagi Syira dia hanya mampu sayang dan cinta kepada arwah Kamarul sahaja.Suatu hari Danial pengsan ketika hendak ke kerja puas Syira kejutkan tapi masih tidak bangun.Tiba sahaja di hospital doktor mengesahkan suaminya dalam keadaan kritikal.

'Abang jangan tinggalkan Syira'
'Syira abang sayang dan cintakan Syira walaupun abang dah tiada nanti'
'Abang jangan cakap macam nie'
'Anak ayah jaga ibu baik-baik ye jangan nakal-nakal tau'

Syira hanya mampu menagis.Kini tibalah masa suaminya untuk pergi.Danial menghembuskan nafas yang terakhir selepas azan subuh.

'Abang jangan tinggalkan Syira !!!!'

Sudah hampir sebulan Syira tidak makan dan tidak minum.Selepas pemergian Danial baru dia sedar yang dia benar-benar mencintai suaminya.Sehingga suatu hari Syira minta izin untuk kelaur ziarah kubur arwah suaminya

'Ibu Syira nak pergi kubur arwah abang Danial petang nanti '
'Baiklah Syira ibu izinkan'

Tiba sahaja di kubur arwah suaminya dia sedekahkan al-Fatihah

'Abang Syira minta maaf sebab lama tidak datang jeguk abang.Sebenarnya selepas abang tinggalkan Syira baru Syira sedar yang Syira benar-benar cintakan abang.Anak yang abang wasiatkan kepada Syira akan Syira jaga dengan baik.Macam abang kata dulu kalau anak perempuan abang nak letakkan nama Nur Rul Fatihah dan Syira akan tunaikannya.Syira balik dulu ye abang'

Menitis air mata seorang isteri di pusara suaminya.5 tahun berlalu Syira melihat anaknya berlari-lari di taman permainan bahagianya tidak terasa lalu anaknya datang

'Umi kenapa Fatihah tidak ada ayah ?'
'Fatihah anak umi kalau umi mampu memilih mesti umi ingin Fatihah ada ayah'

Syira hanya mampu tersenyum bila anaknya bertanya tentang ayahnya.Suatu hari nanti mesti Fatihah akan faham apa yang berlaku.

nota purple : TAMAT

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:00 Komen : 14 Tag :
Assalamualaikum .....






Follower yang Nurul ada setakat ini ialah 496


TAG SEMUA YANG BACA ENTRY NIE

Due date :  30 September 2012 *11 Malam*

nota purple : Jom kita memfollow cepat !!!



A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Hari Yang Mendebarkan

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:10 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum .....


Amboi terlebih berdebar la pulak pompuan atas nie.Esok merupakan hari yang paling mendebarkan kepada semua peserta segmen pertama Nurul.Segmen tersebut telah berlansung hampir sebulan dan esok adalah penentu para pemenang.

Para pemenang dipilih melalui cabutan bertuah oleh ahli keluarga Nurul dan top refrrel.Jika ada yang tidak menang Nurul mohon maaf.Kepada yang ingin menang cepat-cepat berusaha kemuadian berserah kepada Allah jika ada rezeki korunk dalam segmen pertama Nurul nie Insya-Allah korunk pasti akan menang.

Kepada yang menang esok tahniah tapi jangan lupa tuntut hadiah pulak ye.Para pemenang akan diumumkan pada keesokkan harinya selepas segmen tersebut tamat.Jadi tunggu apa lagi promote entry korunk sehabis mungkin dan jadilah top refrrel pasti anda akan dapat hadiah.

nota purple : GOOD LUCK !!!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Hari Yang Membahgiakan

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:15 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....


Gembira sangat hari nie mesti semua nak tahu sebab apa kan ?? Sebabnya ialah program yang Nurul beritahu semalam berjalan lancar.Alhamdulillah dengan bantuan diorang semua Nurul dapat tambahkan lagi ilmu pengetahuan Nurul untuk hadapi PMR yang bakal menjelang tidak lama lagi.

Kepada yang tidak mendapat peluang yang tu jangan marah ye mungkin bukan rezeki anda semua untuk merasainya lagi tapi jangan risau percaya yang anda semua boleh buat Insya-Allah pasati berjaya.Ingat tak dulu yang Nurul beritahu yang Nurul tidak faham tajuk Circle sekarang nie alhamdulillah Nurul sudah mula memahami.

Harapan untuk mendapat 8A's semakin hari semakin berkobar-kobar.Sebenarnya bukan mudah untuk mencapai semua itu ia perlukan usaha yang banyak selebihnya bertawakal sahaja kepada Allah untuk tentukan.

nota purple : Semua ini akan Nurul jadikan sebagai panduan menghadapi PMR



A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Pelajar VIP ??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:46 Komen : 4 Tag :
Assalamualaikum ......


Pernah dengar pelajar VIP kalau tidak pernah mesti baca entry nie.Tadi guru kanan panggil beberapa rakan Nurul termasuk dengan Nurul dalam hati nie hanya Allah sahaja yang tahu bertapa takutnya Nurul dan rakan-rakan bila guru kanan panggil bukan apa ingat ada buat salah.Jangakaan Nurul dan rakan-rakan sebenarnya tidak betul rupanya guru kanan ada sesuatu untuk beritahu kami semua.

Lepas cikgu suruh kami susun meja dan kerusi untuk program esok baru dia beritahu yang kami semua terpilih untuk satu program bersama PPD.Dia juga kata yang kami ialah pelajar VIP yang bermaksud pelajar istimewa yang terpilih oleh Kementerian Pelajaran untuk program esok.Alhamdulillah rupanya Nurul terpilih untuk program esok.Harap berjalan lancar program untuk esok.

nota purple : Ikuti entry esok tentang program sekolah Nurul

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Serabut Kepala Bila Fikirkannya

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:50 Komen : 4 Tag :
Assalamualaikum .....


Serabut nya kepala Nurul nie bila fikir pasal PMR .Sebenarnya Nurul tidak faham tajuk cicle bagi seiapa yang tahu tu tolong la ajar.Untuk malam nie Nurul ada tusyen Sejarah memang penat giler la tapi tak apa demi kenikmatan yang akan Nurul kecapi nanti Nurul sanggup berkorban.Bagi akak-akan yang berpengalaman tu tolonglah adikmu yang tengah runsing nie bantuan anda amat diperlukan.

nota purple : Oh buku mari sini

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Aku Bagaikan Bermimpi

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 13:12 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ......


Ketika perasaan kecewa dan sedih Nurul cuba melelapkan mata untuk melupakan semua yang terjadi di siang tadi termasuk tidak memenangi Ipad.Agak nyenyak Nurul tidur akhirnya Nurul bermimpi sesuatu yang tidak pernah selama ini Nurul alami.Orang yang selama ini sudah lama pergi dari hidup Nurul kini kembali ke dalam mimpi ini alangkah bahagianya Nurul tetapi kemudiaanya dia tinggalkan Nurul kembali.

Sedar sahaja daripada tidur terasa seperti atuk yang Nurul sayangi ada disebelah Nurul sambil tersenyum.Air mata yang sudah lama tidak menitis kerana atuk akhirnya menitis kembali tanpa henti.Lalu Nurul rebahkan tubuh ini kembali dan mengimbau masa Nurul dan atuk bersama.Bahagianya tidak terkira sehingga terukir senyuman di bibir ini.Apa pun terima kasih atuk sebab hadir dalam mimpi Nurul walaupun hanya seketika itu sudah cukup mengubat rasa kecewa dan sedih Nurul atas apa yang terjadi semalam.

nota purple : Semoga atuk berada di sisi-Nya......Al-Fatihah

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Luluh Hati Ini

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 14:32 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ......


Begitu gembira hati ini dan Nurul amat berharap Nurul dapat menang Ipad tu tapi apa kan daya kita hanya boleh merancang hanya Allah yang tentukan.Sebenarnya dah lama Nurul harapkan Ipad tu kalau nak beli sendiri memang tidak mampu.Lagipun keluarga Nurul tidaklah senang mana.

Cukup la dulu sampai sini sebak sangat memang tak boleh nak cerita dah.

nota purple : Tabahkanlah hati hambamu ini

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Letak Facebook Fanpage

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:33 Komen : 2 Tag :
Assalamualaikum .....

Lama tidak buat tutorial kan jadi hari ini Nurul ingat nak buat tutorial yang di request oleh akak Siti Aishah.Tutorial kali ini khas kepada pengguna blogskin sahaja.

1. Create Facebook fanpage korg dulu.
2. Then click edit profile, mcm kat bawah ni

3. Kemudian, ikut step mcm kat bawah ni


4.Bila dah tekan, dia akan keluar banyak social plugins nak suruh kita pilih kan? ok, korg pilih je mana satu yang korg nak . Tapi tieqa syorr kan korg pilih Like Button atau Like Box.
5.Then, bila dah pilih. Nanti akan keluar mcm contoh kat bawah ni dan ikut step-nya.


6.Dah tekan Get code? Nanti dia akan keluar pop up kan? Okayy so pilih IFRAME seperti contoh di bawah.



7. Then, copy code tu dan pergi Template kemudian, paste saje kat mana-mana yang korg nak.
8.Preview & save.


nota purple : credit to akak Atiqah

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^