Result Trial PMR Dah Keluar !!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:24 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....

Alhamdulillah akhirnya kegusaran di hati sudah hilang apabila result PMR sudah keluar walaupun markah yang Nurul dapat tidak berapa baik tapi Nurul berpuas hati kerana berkat hasil usaha Nurul sendiri.Sekarang Nurul mencari soalan dari Negeri lain untuk membuat rujukan dan dikongsikan kepada pelajar PMR yang lain.

Jika inginkan set percubaan PMR  dari Negeri Terengganu korunk semua boleh klik gambar kat bawah nie untuk print sebagai bahan rujukan.



Lagipun setiap Negeri mempunyai soalan trial yang berbeza jadi kita boleh berkongsi dan bertukar-tukar maklumat tentang soalan trial ini.

nota hijau : Semoga semua orang mendapat manfaatnya



A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen Eraz Fadli : Pencarian Bloglist

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:30 Komen : 10 Tag :
Assalamualaikum....


Nak join klik gambo handsome kat atas tu

Tarikh tutup : Selasa 28 Ogos 2012 (10 malam)

nota hijau : Join ramai-ramai ye !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Sakit Kepala Berlarutan

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:47 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum...

Masuk hari nie dah 4 hari kepala Nurul sakit berdenyut yang terlampau sehingga rasa seperti hendak muntah.Jadi Nurul ingat nak pergi klinik malam nie untuk ketahui dengan lebih lanjut tentang sakit kepala yang Nurul hadapi sekarang.

Dekat sini jugak Nurul nak kongsikan 7 punca sakit kepala yang Nurul tahu harap bermanafaat kepada anda  semua

Menurut apa yang Nurul faham, sakit kepala ni berpunca dari sel-sel saraf dalam badan anda. Kepala anda terasa sakit apabila sel saraf ini dibangkitkan dan berlaku kerosakan pada tisu. Rasa sakit akan bertambah teruk jika semakin banyak tisu yang rosak.

Sehubungan itu, bagi mengelakkan sakit kepala anda perlulah menghindari 7 punca utamanya seperti berikut:

1. Fikiran yang bercelaru atau tak menentu.

2. Duduk bertentangan dengan cahaya terang.

3. Memakai cermin mata yang tak sesuai dari segi "power" sama ada di sebelah mata kanan atau kiri atau kedua-dua belah.

4. Merenung atau melihat sesuatu benda dengan keadaan mata yang kabur atau kelabu.

5. Menghidap migrain, kencing manis, barah dan denggi.

6. Memakai pakaian yang kurang sesuai. Terutamanya yang agak ketat pada bahagian pinggang.

7. Memakai pewangi atau bau-bauan yang berlebihan.

Akhir sekali, sekiranya terlalu kerap mengalami sakit kepala kemungkinan besar ia adalah tanda anda mengalami barah otak. Pastikan anda berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut sebelum terlambat.

nota hijau : Bagi sesiapa yang sering sakit kepala tu cepat-cepat buat check-up untuk ketahui lebih lanjut tentang kesihatan anda



A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Benarkah Cinta Itu Ada ??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:02 Komen : 2 Tag :
Assalamualaikum...

Lama dah bukan Nurul tidak update blog nie bukan sengaja tidak mahu update tapi Nurul terlalu banyak masalah sampai blog pun terlupa nak update.Sebenarnya Nurul nak tanya betul ka yang cinta itu ada tapi kenapa Nurul tidak pernah rasa kan nya sama macam orang lain atau masa yang tidak sesuai untuk Nurul rasa semua itu.Jika benarlah cinta itu ada kenapa mesti ada yang sakit hati dalam percintaan ini atau memang sudah ditakdirkan seperti itu.

Ibu Nurul kata cinta itu ada tapi bukan masa untuk Nurul rasakan apa itu cinta kerana buat masa sekarang Nurul hanya perlu fikir pasal pelajaran sahaja tidak lebih daripada itu.Ingin tahu cinta itu ada atau tidak tunggu masa nya nanti kerana semua orang akan merasa apa itu cinta walaupun orang yang dicintainya itu tidak menjadi milik dia.Pada pendapat anda cinta itu ada atau tidak ??

nota hijau : Berikan pendapat anda =)

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

SEGMEN BLOGWALKING & BLOGLIST MISS Z

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:35 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum ..





Jom join ramai-ramai !!!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Lama Tidak Update !!!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:22 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum.....

Apa khabar semua ?? How are you ?? Hope you all fine okey.Jadi macam mana dengan raya korunk semua okey tak atau pun ada yang tidak beres lagi ?? Bagi orang yang kutip duit raya tu berapa yang korunk dapat hari raya hari tu banyak tak ?? kalau banyak kasi la sini sikit hehehehe....

Lama kan Nurul tidak update blog nie ada la dalam seminggu gitu tidak diupdatenya dah berhabuk habis dah blog nie ha.Nurul pun tak tahu nak ceritakan apa sebenarnya hendak menceritakan pasal raya Nurul tidak banyak yang menarik dan nak paparkan gambar raya tidak sempat nak tangkap la pulak dah jadi macam mana nak buat.

Tidak apa la sampai la kat sini dulu Insya-Allah nanti Nurul update pasal entry yang lebih menarik untuk sajian korunk semua.

nota hijau : Jangan lupa join segmen anjuran Nurul bye !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Selamat Hari Raya !!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 12:15 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum 

Apa khabar ?? Sihat tak semua teman-teman Nurul nie ..... Harap sihat la ye kalau tidak sihat macam mana nak raya esok kan kan kan.Memandangkan esok kita akan menyambut hari kemenangan Nurul ingin ucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN Nurul mintak maaf mintak ampun kat semua ahli blogger yang pernah Nurul buat salah dan silap atau Nurul pernah kecik kan hati korunk ke ape ke Nurul mintak ampun okey.Kat bawah nie ada beberapa rangkap pantun yang tak patut korunk guna la okey jadi enjoy it !!

anak pak abu tu naik tractor ler bukan naik lori
sebab boleh tengok makwe dia angkat baja
selamat hari raya aidilfitri
saya ucapkan pada yg puasa jerr

amelia tu tak pandai dayung sampan
gi kedai beli gula melaka
bulan syawal jer ker boleh bermaafan
bulan yg lain tak leh ker

anak pak mail sampai klinik gigi awal-awal
sebab dia gi kerja naik kereta
syawal tu... tetap ler syawal
tapi maner bole lupa semua sengketa

aper ker jadah mencari pelangi
ooo... anak pak sahak tu namer dia asfan
kalo kesilapan tak diulangi
camner kita nak bermaafan

anak pak jusuh masa tu tengah melantak ketupat
masa pengsan tu..dia pun tercekik gigi
jap tadi nangis... pas tu start mengumpat
raya tahun depan... mintak ler maaf lagi

bukan ker mak senah sendiri yg tembak gagak
dia tembak ngan boyfriendnyer
maaf tu..maaf ler jugak
duit raya?... sudahhhhh!!! taaaakk der makner
nyerrrr!!

anak sedara mak kiah jual cendol
kelessss... anak mak kiah ader kuasa sakti
aper kelas makan dodol
lebih baik makan spagetthi

anak mak esah tu namanyer siti
sebab gemuk... namer glamour dia fetty
pandu kereta berhati-hati
nanti boleh nengorat cetty

anak mak leha tu kerjanyer buat jalan
menantu dia pulak jual sekaya
kalo dah silap tengok bulan
camner ler plaks nak beraya

anak mak itam si fitri tu main polis sentri
menantunyer si fatin tu main plak buai
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir sahaja... .batin tu... .issshhh... tak
sesuwaiiii!!

nota hijau : Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin !!! Datang la rumah raya nie ye

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Saya Nak Kad Raya dari Ainin Suffiah'

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 21:31 Komen : 3 Tag :
Nak join ?? Klik banner atas tu hah
TAG SEMUA YANG KUNJUNG BLOG NIE

Pantun yang saya beri ini tiada kaitan dengan YANG MATI ATAU YANG HIDUP pantun ini hanya rekaan semata-mata enjoy it !!
Katak kenyang lalu tertidur,
Gajah pitam lantas terjatuh,
Andai tak sampai tangan menghulur,
Ku pohon keampunan dari jauh.
Seiring salam seharum ganja

Kasih sebening heroin,
Dengan hati seputih syabu,
Walaupun ada dosa sekecil extacy.
Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin.
Satu Syawal menjelang tiba,
Takbir bergema mengegarkan jiwa,
Sekiranya ada salah dan dosa,
Ampun dipinta dihari mulia.
Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin.

Gemersik takbir mengundang hiba,
Salam diutus tanda ingatan,
Syawal dinanti menjelang tiba,
Salam diutus pohon kemaafan.
Maaf zahir dan batin.
Cahaya ramadam berlalu pergi,
Menyambut tibanya Aidilfitri,
Ampun maaf segala peri,
Semoga ikatan kekal dihati.
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.
nota hijau : Hope menang !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen : Ucapan Aidilfitri

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:26 Komen : 2 Tag :


Nak doodle kat atas klik SINI

Due date : Anytime

TAG SEMUA YANG SINGGAH SINI

angan dihulur maaf dipinta,Erat hubungan sesama kita,Semoga gembira di hari yang mulia ini,Salah dan silap harap dimaaf,Selamat hari raya aidilfitri , maaf zahir dan batin.

Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf sekiranya ada tersilap,terkerek,terover,terkurang,terpoyo dan semua ter lagi.0-0 aaa.

Kata Al-Ghazali : yang jauh itu WAKTU,yang dekat itu MATI,yang besar itu NAFSU,yang berat itu AMANAH,yang mudah itu BERBUAT DOSA,yang panjang itu AMAL,SOLEH yang indah itu SALING MEMAAFKAN”Salam aidilfitri maaf zahir dan batin”.

Katak kenyang lalu tertidur,Gajah pitam lantas terjatuh,Andai tak sampai tangan menghulur,Ku pohon keampunan dari jauh.

Seiring salam seharum ganja,kasih sebening heroin,dengan hati seputih syabu,walaupun ada dosa sekecil extacy.Selamat hari raya,maaf zahir dan batin.

Satu Syawal menjelang tiba,Takbir bergema mengegarkan jiwa,Sekiranya ada salah dan dosa,Ampun dipinta dihari mulia.Selamat hari raya maaf zahir dan batin.

Gemersik takbir mengundang hiba,Salam diutus tanda ingatan,Syawal dinanti menjelang tiba,Salam diutus pohon kemaafan.Maaf zahir dan batin.

cahaya ramadam berlalu pergi, menyambut tibanya aidilfitri, Ampun maaf segala peri, Semoga ikatan kekal dihati. Selamat Hari Raya Maaf zahir batin.

Nota hijau : Baju raya tahun nie warna hitam bermanik putih..Doodle perempuan nama Fatihah doodle lelaki nama Alif dan saya nak doodle tu baju warna hitam

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen:Kenangan Kad Raya

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 12:58 Komen : 1 Tag :

miss Z berceloteh

Nak join klik header atas nie okey

Tamat : 16 Ogos 2012,jam 8.00 malam

# kenangan kad raya Nurul,pertama kali mendapat kad raya daripada 'peminat rahsia' dan yang paling Nurul suka ialah time bagi kat miss Z kad raya alam maya walaupun bukan betul tapi miss Z sudi terima =).Kenangan korunk pulak apa ?

nota hijau : Jom kongsi kenangan kad raya daripada miss Z

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

orion giveaway # WIN IPAD / IPHONE / FIXIE

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 13:07 Komen : 1 Tag :


Nak join klik banner tu ataupun klik SINI

Saya nak menang iPad  sebab iPad banyak kelebihannya antaranya ialah :
  1.  Kelebihan iPad
  2. Skrin 9,7 inci LED multitouch, Resolusi 1024×768 pixel dengan 132 pixel per inci,menyokong penulisan banyak bahasa dan karakter.
  3. Bateri Apple iPad Daya tahan hingga 10 jam waktu aktif dan satu bulan waktu standby.
  4. Connection Nirkabel Apple iPad akan tersedia dalam pelbagai pilihan connection. Dari sisi connection data nirkabel, iPad akan memiliki kemampuan WiFi 802.11n dan juga connection 3G (pada tempat tertentu).
  5. Browser Safari untuk akses web.
  6. Mail untuk membaca e-mail.
  7. Photos untuk eskplorasi fail foto.
  8. Video untuk memainkan fail format video.
  9. YouTube untuk melihat video langsung ke YouTube tanpa melalui webnya.
  10. iPod untuk memainkan muzik
  11. iTunes untuk memainkan muzik dan video
  12. App Store untuk menggunakan pelbagai aplikasi
  13. iBooks untuk membaca dan download e-book dari iBooks Store
  14. Maps untuk melihat peta resolusi tinggi dari satelit dan Street View Images.
  15. Notes untuk membuat catatan bebas.
  16. Calendar untuk membuat agenda.
  17. Contacts untuk mencatat data telefon, email, dan web teman.
  18. Home screen untuk susunan penampilan layar.
  19. Spotlight search untuk melakukan pencarian cepat di semua bahagian hanya dengan menggunakan keyword.Namun begitu, Apple iPad tetap mempunyai kelemahan. Inilah yang menjadi alasan pengguna untuk tidak terburu-buru memiliki peranti dari Apple ini.

 

Pergi ke pekan membeli asam
Asam dibeli oleh Mak Timah 
Kami di sini berharap sekali
Dapat menang giveway ini

# pantun ini hak cipta terpelihara oleh Nurul

                               nota hijau : Harap boleh menang !!! Lomo pun jadi la ^_^

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Saya Nak Duit Raya dari Fatin Diana

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 11:14 Komen : 1 Tag :


Saya nak duit raya dari Fatin Diana

Due date 13 August 2012

nota hijau : Jom join ramai-ramai !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

3 Anis Ramadhan Giveaway!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:34 Komen : 0 Tag :


Nak join klik SINI

Tag semua yang kunjungi blog ini

Due date 29 Ogos 2012

nota hijau : Jom kita join ramai-ramai!!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Giveaway "Saya Nak Duit Raya" By Wawa

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:10 Komen : 1 Tag :


Nak join klik SINI 

Tag semua yang datang ke blog nie

Due date 11 Ogos 2012

nota hijau : Tunggu apa lagi jom join ramai-ramai !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

1st Giveaway Superb Simple By : Yanna

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:08 Komen : 0 Tag :


Nak join klik SINI

Due date : 25/08/2012

Tunggu apa lagi jom ramai-ramai kita join !!

nota hijau : Jom join segmen nie CUTE

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^