Peserta Segmen 48 Jam : Upkan Follower + Bloglist 4 Month by Nurul

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 18:10 Komen : 8 Tag :
10/02/2014
Assalamualaikum !

Selamat petang semua.Okeyh petang nieyh Nurul akan update semua peserta yang join segmen nieyh.Tambah tolak darab bahagia semua peserta yang join ialah 28 orang.Sebelum top reffrel diumumkan semua peserta wajib blogwalking dan follow setiap peserta kalau nak orang follow korunk balik.

  1. http://ikaatiyka.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  2. http://annurgiveaway.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  3. http://www.ayuinsyirah.my/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  4. http://www.syuhadasalleh.my/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  5. http://nisflox.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  6. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  7. http://www.mialiana.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  8. http://mie-jf-video.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  9. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  10. http://shaufikahshukri.blogspot.co.uk/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  11. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  12. http://maszie.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  13. http://zamani84.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  14. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  15. http://eyranasrin.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  16. http://gurlzmyza.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  17. http://shapurpleungu.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  18. http://yummycoklet.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  19. http://azmworld.blogspot.com/2014/02/segmen-48jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  20. http://www.kisahsidairy.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  21. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  22. http://applehijaulife.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  23. http://momentoshere.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  24. http://cikmiew.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  25. http://ayielifememory.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4_9.html
  26. http://hello-dylavella.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  27. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html
  28. http://missbaybeeboo.blogspot.com/2014/02/segmen-48-jam-upkan-follower-bloglist-4.html


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen 48 Jam : Upkan Follower + Bloglist 4 Month by Nurul

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 13:35 Komen : 32 Tag :
08/02/2014
Assalamualaikum !
ENTRY MELEKAT !!
Selamat tengahari semua.Hari nieyh Nurul nak buat satu segmen kecil-kecilan untuk semua blogger tidak kira bangsa,agama dan rakyat.Kalau nak join boleh lihat syarat di bawah.

Syarat-syaratnya:
  • Terbuka kepada semua warganegara blogger
  • Wajib follow blog Nurul (Follow)
  • Klik like dekat button bawah


  • Buat entry Segmen 48 Jam : Upkan Follower + Bloglist 4 Month by Nurul
  • Pastekan banner yang disediakan
http://i.imgur.com/PPvD2.png

  •  Klik link yang diberi (link A / link B)
  • Entry yang dah siap boleh hantar link ke kotak komen SAHAJA
Semua peserta akan dimasukkan ke dalam bloglist Nurul selama 4 bulan atau lebih dan setiap peserta akan difollow oleh Nurul sendiri.Peserta wajib blogwalking ke blog peserta lain untuk menambahkan follower korunk.

Tamat pada 9 Febuari 2014

* Peserta akan diupdate dari semasa ke semasa.

Topup RM 10 akan diberikan kepada seorang blogger yang berjaya menjadi TOP REFFEREL.Jadi dengan lafaz Bismillah Nurul rasmikan segmen ini.


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Tutorial Hover Image I (Berwarna Warni)

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 19:10 Komen : 2 Tag :
07/02/2014
Assalamualaikum !
Derma sikit !! =)
  1. http://curium-cr.com/my-5950536
  2. http://bit.ly/1fGEbxG
  3. http://curium-cr.com/my-5950628
  4. http://bit.ly/Lxt1j4
Hari nieyh Nurul nak ajar cara buat Hover Image bila korunk sentuh header atau picture dalam blog korunk dia akan jadi warna-warni.Tutorial kali ini direquest oleh blogger Shud.Tanpa buang masa jom kita belajar sama-sama.

  1. Dashboard >> Template >> edit HTML/Javascript
  2. Tekan ctrl+F dan search code nieyh ]]></b:skin>
  3. Copy code di bawah nieyh dan pastekan di ATAS code ]]></b:skin> yang kita dah cari tadi
img {
filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter: hue-rotate(360deg)
;-moz-filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter;(1);
-webkit-transition: all 0.7s linear;
-moz-transition: all 0.7s linear;
transition: all 0.7s linear;
}
img:hover {
filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter: hue-rotate(0deg);
-moz-filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter;(0);
}

Okeyh dah siap preview dulu.Kalau dah okeyh boleh save.

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Punca Hati Kita Jadi Gelap Dan Keras

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 17:05 Komen : 0 Tag :
06/02/2014
Assalamualaikum !
Derma sikit !! =)
  1. http://curium-cr.com/my-5950536
  2. http://bit.ly/1fGEbxG
  3. http://curium-cr.com/my-5950628
  4. http://bit.ly/Lxt1j4
Selamat petang semua.Hari nieyh Nurul nak share pasal punca kenapa hati kita jadi keras dan gelap.Sebenarnya banyak punca yang boleh menyebabkan hati kita jadi keras dan gelap tapi Nurul just nak share 10 perkara yang kita buat tapi kita tak sedar yang semua tu punca hati kita jadi gelap.

  1. Suka melihat kemaksiatan.
  2. Suka melihat tahi/najis.
  3. Suka bercakap kotor.
  4. Suka berfikiran kotor/lucah.
  5. Tidak bersolat.
  6. Tidak membaca Al-Quran.
  7. Tidak bertahajjud.
  8. Tidak berzikir.
  9. Tidak berdoa kepada Allah SWT.
  10. Hidup di atas dunia ini dengan sombong dan angkuh.
Bila dah kata hati kita nieyh gelap dan keras memang amalan baik susah untuk diamalkan malah amalan jahat yang sering kita lakukan.Jadi marilah kita bersama-sama berzikir memohon keampunan kepada Allah SWT dan semoga hati kita kembali bersih seperti sedia kala.

Bye !!

Zikrullah :-
  • Subhanallah
  • Alhamdulillah
  • Allahuakhbar
  • Astagfirullahhalazim

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Apa Nama Kuih Nieyh ??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 21:10 Komen : 6 Tag :
05/02/2014
Assalamualaikum !
Derma sikit !! =)
  1. http://curium-cr.com/my-5950536
  2. http://bit.ly/1fGEbxG
  3. http://curium-cr.com/my-5950628
  4. http://bit.ly/Lxt1j4
Selamat malam semua.Okey malam nieyh Nurul nak share pasal satu jenis kuih nieyh.Nurul memang suka try kuih yang pelik di mata Nurul so kuih ini yang menjadi pilihan sewaktu Nurul balik Terengganu hari tuhhh.Kuih nieyh memang sedap.

kuih nieyh la yang Nurul nak share

sedap rasa macam gula-gula kapas

Sapa pernah tengok kuih nieyh atau tau nama kuih nieyh ?? Share la dengan Nurul.Kuih nieyh memang sedap yang putih tu rasa cam tepung lepas tu yang isi dalam rasa manis dan lembut.Waktu Nurul beli kuih nieyh harga dia satu bekas RM 5 dalam bekas tuhh ada lebih kurang 10 biji macam tue la.Lepas nieyh Nurul akan update lebih banyak entri untuk korunk baca.
Bye !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Handphone Clone Terkini - Korea

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:46 Komen : 3 Tag :
05/02/2014
Assalamualaikum !
Derma sikit !! =)
  1. http://curium-cr.com/my-5950536
  2. http://bit.ly/1fGEbxG
  3. http://curium-cr.com/my-5950628
  4. http://bit.ly/Lxt1j4

Jika dahulu handphone clone selalunya dikeluarkan dari negara China tapi kini Korea juga mengklonkan handphone yang harga mencecah ribuan ringgit hanya kepada ratusan ringgit.

Antara handphone yang dijual :


IPhone 5S Gold!! Limited Stock!
HARGA JUAL RM 570 Termasuk Postage

SPECIFICATIONS:
✔ MODEL iPHONE 5S
✔ MANUFACTURER : ANDROID DEVICE
✔ BOARD MBK72_WET_JB3
✔ HARDWARE MT6589
✔ PROCESSOR : ARMv7 (Quad Core)
✔ CPU : NVIDIA TEGRA 3 x 4 1.001 Ghz
✔ ANDROID VERSION 4.2.2
✔ KERNEL ARCHITECTURE armv7I
✔ SCREEN RESOLUTION 480 x 854 px
✔ SCREEN DENSITY 240 dpi
✔ TOTAL RAM 2GB
✔ INTERNAL STORAGE 8GB
✔ GPU RENDERER MALI-400 MP
✔ DISPLAY IOS 7
✔ BACK CAMERA 8.0 MP SHARP
✔ FRONT CAMERA 1.3 MP
✔ GPS /BLUETOOTH /WIFI / 3G
✔ SIM CARD - NANO SIM

FREE PACKAGE
                                                                 ✔ MANUAL
                                                                 ✔ CHARGER
                                                                 ✔ USB CABLE
                                                                 ✔ EARPHONE



NOTE 10 SPECIAL EDITION 2014 (4 photos)
RM690 Termasuk Postage

✔ Manufacturing : Samsung
✔ Cpu : Qualcomm MSM7225 MTK6577 x 2 1.001Ghz (dual core)
✔ Gpu : PowerVR SGX 531MPP
✔ Display : 1024 x 600px
✔ Screen Size : 9inch
✔ Ram : 1gb (free 512mb)
✔ Rom : 8gb (free 2gb)
✔ Camera : 5mp back + 2mp front
✔ Operation System : Android 4.2.2 (jelly bean)
✔ Network Support : gsm/gprs/umts/hspda/3g/wifi
✔ Capavitive Multitouch Screen
✔ Micro Sd Support Up To 32gb
✔ Bluetooth : YES
✔ Hotspot : YES
✔ Sim Card : YES

Full set : -
✔ USB Cable
✔ Earphone
✔ Charger
✔ Manual
✔ Book



Samsung Galaxy Note 3 (V3) (HD) SUPERKING Spec
HARGA JUAL RM780.00 TERMASUK POSTAGE

-Model SM-N9006 (QUALCOMM)
-Manufacturing : Samsung
-CPU : Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 x4
-MTK6589 x4 1.209Ghz Quad-Core processor
-GPU : PowerVR SGX 544MP
-RAM 1gb
-ROM 2gb internal memory
-Memory : micro SD support up to 32gb
-5.7" inch screen
-Display : 720 x 1280px
-Density : 320dpi
-Capacitive multitouch screen
-12 MP rear camera
-1.9 MP front camera
-Android 4.3 (jelly bean)
-Wifi YES
-Bluetooth YES
-Support gsm/hsdpa/edge/3g/umts
-Battery 3200mah Li-ion



Advantages :-
- S Pen like original can use to draw or set memo
- Airgesture - YES
- Smart Stay - YES
- Smart Scroll - YES
- Camera a bit sharp than old version



Full set : -

USB Cable
Earphone
Charger
Manual Book
FREE SCREEN PROTECTOR


Harga ?? Jangan risau yang pasti murah dan berbaloi.Banyak lagi jenama,style dan warna yang disediakan.


Klik link dibawah untuk lihat lebih banyak jenama,style dan warna.

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

HILANG !!!!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:11 Komen : 4 Tag :
05/02/2014
 
Assalamualaikum !

Selamat petang semua.Yo !!! Sabar dulu Nurul tahu la Nurul baru muncul setelah sekian lama menghilangkan diri hehehehe.Kepada pembaca atau penggemar blog Nurul nieyh sorry la bukan saja nak hilangkan diri tapi ada sebab-sebab tertentu.

Bila bukak je blog tadi perghhh memang terkejut gila sebab banyak sangat komen yang telah dihantar oleh korunk semua.Sudah la komen pun berlambak ayat-ayat cinta dekat cbox pun sama jugak banyaknya.Kepada yang request tutorial atau apa sahaja Nurul mintak maaf ye sebab tak beri maklum balas dekat korunk.Insya-Allah kalau ada masa Nurul akan update semua request korunk tue okeyh.

Tahun 2014 nieyh Nurul dah masuk umur 17 tahun <<< mangsa SPM weyh takut ketaq semua ada la tapi pergi sekolah tak rasa macam form5 pun hahahahaha.Homework dengan kelas tambahan tak payah nak kata la serius memang banyak gila *tak gila lagi pun* tapi nak buat macam mana tak sedar-sedar lagi yang diri Nurul nieyh tahun 2014 akan menduduki peperiksaan besar.

Dah banyak dah Nurul bercotcet dengan korunk kan Insya-Allah pada hari-hari berikutnya Nurul akan update blog Nurul seperti biasa dengan entry yang lebih bermanfaat dan berguna pada korunk semua.

Bye !!

Derma sikit !! =)


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^