Setelah Sekian Lama

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:07 Komen : 0 Tag :
21/09/2017
Assalamualaikum !

p/s : Acah candid



Hari berganti hari kini genaplah umur Nurul 20 tahun.Setelah lama berdiam diri daripada dunia blogging,kini Nurul kembali lagi.Alhamdulillah selama 2 tahun 6 bulan Nurul kini sudah menamatkan pembelajaran.Dulu waktu belajar bukan main lagi sibuk nak kerja,bila dah habis belajar rasa macam rindu pulak.

Selama beberapa bulan Nurul menyepi nieyh korunk apa cerita?Sihat?Nurul harap korunk semua sihat ya.Kepada sesiapa yang menanti entri Nurul dan karya novel Nurul atau cerpen Nurul,Nurul nintak maaf sebab dah lama tidak menulis.Insyaallah lepas ini Nurul cuba untuk berkarya balik.Terima kasih yang mana masih support Nurul dalam bidang blogging dan penulisan nieyh.Nurul amat hargai.

Apa yang Nurul harap semua karya novel dan cerpen Nurul selepas ini akan lebih baik serta dapat menghiburkan hati para pembaca.Doakan semoga Nurul akan terus menulis seperti dahulu untuk menghiburkan hati kalian semua.

Sehingga kita berjumpa lagi di entri seterusnya dengan lebih banyak info serta cerita yang terbaik.

Bye....

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Cinta,Kasih Sayang Dan Minat......Bezanya??

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 19:52 Komen : 1 Tag :
23/08/2016
Assalamualaikum !

  • A HEART THAT LOVES IS ALWAYS YOUNG

Hai semua.So story morry merry kita hari ini ialah Cinta,Kasih Sayang Dan Minat...Bezanya??Ramai antara kita confuse tentang ketiga-tiga nieyh kan dan salah seorangnya Nurul sendiri.Sometimes Nurul rasa macam Nurul TERjatuh cinta pulak kat abam-abam handsome nieyh.Tapi mungkin itu hanya minat sementara kerana begitu teruja melihat ciptaan Allah yang indah pada manusia.

Okeyh sekarang masanya untuk kita tanya Mr.Google kita apa yang dia faham pasal semua nieyh :

CINTA
  • Cinta bererti jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya.

KASIH SAYANG 
  • Kata kasih dan sayang itu mengundang pengertian yang sangat luas.Yang dimaksudkan dengan kasih sayang di sini bukan sekadar hubungan cinta dan asmara di antara laki-laki dan perempuan sahaja.Namun lebih bersifat universal.Sehingga hal ini bisa terjadi terhadap sahabat,saudara,keluarga dan lain-lain.Dan yang perlu ditekankan adalah,bahawa kasih dan sayang yang tulus itu selalu punya sifat yang ikhlas dan lebih banyak memberi dan menerima.Kepentingan diri sendiri sering dinomor duakan demi memberi kebahgiaan padam orang yang dikasih dan disayanginya.
MINAT
  • Hurlock (1993) menjelaskan bahawa minat ialah sumber motivasi yang mendorong seseorang untuk melakukan apa yang ingin dilakukan ketika bebas memilih.
So dekat atas itu adalah pengertian daripada Mr.Google.Tapi dalam ketiga-tiga jenis tuhh yang paling aggresive ialah MINAT,itu apa yang Nurul nampak la.Jadi pada pendapat korunk pulak apa maksud disebalik tiga perkataan di atas.Share la kefahaman korunk tentang nieyh dengan Nurul,biasa la Nurul bukan arif sangat bab-bab semua nieyh.

Disebabkan Nurul takut terkeliru dengan perasaan Nurul sendiri Nurul try la jadi detective conan kejap untuk mengenal pasti isi di dalam hati ini ops terjiwang pulak.Jadi kepada sesiapa yang tahu maksud kefahaman masing-masing bolehlah share dengan Nurul supaya ramai lagi yang jelas dengan maksud yang sebenar-benarnya.

Ini sahaja perbincangkan kita harinie.Kalau ada sesiapa yang nak mintak Nurul bincangkan sesuatu perkara dan memerlukan pendapat boleh tinggalkan komen di cbox atau di comment box.Insyaallah Nurul akan cuba bincangkan dan bagi pendapat.Yang baik itu semua dari Allah dan yang buruk iti dari Nurul sendiri.Sehingga kita berjumpa lagi di next writting bye......

p/s : Kepada sesiapa yang inginkan Nurul berkarya kembali dalam bidang penulisan cerpen atau e-novel boleh comment ya,sebab sekarang Nurul nak tengok berapa banyak yang setuju untuk Nurul teruskan bidang nieyh.Terima kasih atas sokongan.

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^