Segmen Dah Tamat

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:06 Komen : 6 Tag :
Assalamualaikum ....

Buat pengetahuan semua Segmen yang Nurul anjurkan sudah tamat kalau tidak percaya boleh lihat banner ini


Tapi sebelum Nurul tu korunk semua diletakkan di bloglist Nurul boleh la melawat para peserta dekat link bawah nie :

http://mia-udax.blogspot.com/2012/10/peserta-bloglist.html

Untuk meletakkan anda di bloglist Nurul anda di sini ada la beberapa syarat :

  1. Letak blog Nurul dalam bloglist korunk
  2. Kemudian buat entry dan salin ini dalam entry anda ' Saya sudah letakkan blog Nurul dalam bloglist saya dan pendapat saya tentang blog Nurul ........... (berikan pendapat anda tentang blog ini)
  3. Linkkan entry tersebut di kotak KOMEN bukan CBOX
 
Hanya peserta yang berbuat demikian sahaja akan di bloglistkan oleh Nurul.Bagi pemenang top reffrel anda boleh tuntut hadiah di sini FB :

  1. http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  2. http://www.mialiana.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
Anda boleh tuntut topup anda dekat sana.

nota purple : Entry tersebut adalah wajib !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Nurul Dah Kembali !!!

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 19:23 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....

Sedang asyik Nurul termenung terdengar la beberapa suara sumbang yang mengatakan ' Mana Nurul nie dah lama dia tidak bukak blog dan update.Rindu sangat dekat dia (perasan).'

Sebenarnya selama 4 hari ini Nurul ada dekat Hospital Kepala Batas.Nurul ke sana kerana menjaga nenek Nurul yang sedang sakit.Sepanjang Nurul di sana pelbagai perkara yang dapat Nurul pelajari sehingga membuatkan Nurul lupa yang Segmen Nurul sudah tamat.Nurul menginap di sana sepanjang nenek Nurul di tahan di wad.

Ketika di sana Nurul belajar macam-macam hanya dengan melihat kerenah manusia zaman sekarang tetapi sepanjang Nurul di sana juga ada 4 orang hamba Allah yang telah pergi meninggalkan dunia yang pinjaman ini,Al-Fatihah.Bila sudah tua pelbagai penyakit yang datang hinggap jadi sementara kita masih muda jagalah kesihatan kita supaya senang di kemudiaan hari.

Kepada nenek Minah Nurul amat merinduimu.Sejujurnya walaupun orang melihat nenek Minah dengan pandangan jijik bagi Nurul nenek Minah adalah orang yang paling baik pernah Nurul kenal.Terima kasih jugak kepada semua pesakit yang mengenali Nurul dan melayan kerenah Nurul sepanjang Nurul di sana itu membuatkan Nurul tidak bosan untuk terus tinggal di sana.Kepada jururawat terima kasih sebab sudi layan Nurul walaupun sibuk sehingga kita berjumpa lagi pada masa akan datang.Jaga Kesihatan !!

nota purple : Pemenang Segmen akan di umumkan nanti

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen : Pencarian Bloglist Muslimin & Muslimat by Nurul

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:00 Komen : 43 Tag :
Assalamualaikum .....

* STICKY POST
Untuk membaca entry baru sila scroll ke bawah ^_^

Nurul akan melancarkan satu lagi segmen seperti yang dikatakan sebelum ini.Untuk join boleh lihat syarat di bawah ini :


http://4.bp.blogspot.com/-BZh-tSwX4sA/UG1JGAFcfII/AAAAAAAABIU/hdw8yJB7_cM/s320/bloglist+november.jpg
- Letak banner yang dekat atas nie dan linkkan ke entri ini 

- Buat tajuk segmen : Pencarian Bloglist Muslimin & Muslimat by Nurul

- Like fanpage Nurul di sini LIKE (wajib)

- Follow blog Nurul (wajib)

- Klik sini HERE (wajib)

- Follow blog ini BLOG

- Like fanpage nie LIKE

- Siap? Linkkan ke entri ini

* Link entri okey bukan link blog,dan hantar ke ruang komen,bukan tempat lain.Tempat lain TIDAK dilayan :)

Tamat : 20 Oktober 2012 sempena birthday adik Nurul

>> PESERTA <<

- Hadiah top reffrel : Topup RM 10 untuk 2 orang

nota purple : Harap dapat sambutan 

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Nurul Syifaizzah

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 15:32 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....

Hari nie Nurul ingat nak review blog adik Syifa nie :


Nak terjah boleh klik sini http://iyzasecret.blogspot.com/.

Sebenarnya Nurul tidak tahu hendak komen apa sebabnya blog adik Syifa ini benar-benar memikat hati Nurul.Jika dilihat dari segi widget memang tersusun baik sahaja.Warna yang digabungkan jugak menarik,pink+putih.

Entry yang disediakan amat 'menyelerakan'.Jadi Nurul rasa semua itu dah baik.

nota purple : JOM TERJAH !!!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Upkan Follower Secara Mendadak

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 12:41 Komen : 11 Tag :
Assalamualaikum ....


Nak join ?? Klik banner

Follower Nurul sekarang sebanyak ini :


TAG SEMUA YANG BACA ENTRY INI

nota purple : Harap dapat upkan lagi follower yang sedia ada


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Norasyimah Saifullah

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 12:20 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum ....


Alhamdulillah akhirnya tamat sudah blog yang di review untuk pagi ini.Buat pengetahuan semua mungkin selepas ini Nurul akan buat lagi macam nie tapi hanya dekat Fanpage Nurul sahaja.Untung bagi mereka yang like ya.

Blog yang terakhir yang bakal di review oleh Nurul pada pagi ini ialah blog hak milik Norasyimah Saifullah.Untuk terjah blog milik beliau boleh klik sini http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/.

Blog beliau lain daripada yang lain dengan gabungan biru dan putih dapat menambahkan lagi seri blog beliau.Blog akak nie bukan tidak ada widget ada tapi tidak banyak macam widget orang lain.Blog dia hanya simple sahaja dan bagi orang yang sukakan blog yang simple boleh terjah blog dia.

Jika kira pasal loading memang tidak ada masalah laju aje dia loading.Jika dilihat pula pada entry memang tidak memuaskan hati Nurul kerana 5 entry 1 page nampak macam tidak kemas harap tidak terasa hati ya.

nota purple : Kasi gempak dia punya blog !!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Fir Daus

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 11:31 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum .....


 Pagi nie Nurul tak tahu nak buat apa tapi tiba-tiba teringat nak review blog yang masih berbaki.Kali nie Nurul terjah blog Fir Daus kalau nak terjah boleh klik sini http://mysecond-diary.blogspot.com.

Tema blog jejaka ini ialah purple.Susunan widget tidaklah serabut memang tersusun kemas.Jika dikira dengan loading memang tidak ada masalah kerana blog ini tidak berat hanya ada beberapa widget sahaja.

Entry jejaka ini banyak mengisahkan dengan kehidupan dia.Dia selalu meluahkan apa yang terjadi kepada dirinya di dalam blog ini.Nurul tidak berapa minat apabila baca entrnya kerana 5 entry dalam 1 page nampak agak serabut tapi lagi cantik kalau 2 entry dalam 1 page tak la nampak serabut sangat.

nota purple : TERJAH !!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Anis Farhana

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 21:40 Komen : 4 Tag :
Assalamualaikum .....


Ini adalah blog yang ke-3 di review oleh Nurul untuk malam ini.Blog ini milik Anis Farhana kalau nak terjah boleh klik sini http://budakpeliksstory.blogspot.com/.

Blog Anis kemas dan cantik.Tema warna blog Anis ialah purple muda warna kegemaran Nurul tuu.Susunan widget kemas dan teratur.Tidak serabut dan tidak diletakkan widget yang tidak berfaedah dan tidak ada kaitan.

Kalau dikira pasal loading memang tiada masalah lansung.Loading laju dan teratur.Entry yang disediakan juga bermanfaat untuk dan Anis buat 1 entry 1 page.Pastikan Anis sentiasa update supaya pembaca tidak tertunggu-tunggu entry daripada Anis.

nota purple : Teruskan berblogging !!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Mazwana Kamarudin

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:52 Komen : 2 Tag :
Assalamualaikum ....


Nak terjah klik link dekat sini http://wanaowen.blogspot.com/.

Tema blog rakan kita kali ini ialah biru+pink memang cantik pandai akak kita nie gabungkan warna.Dari segi kemasan akak kita nie boleh dikatakan memang kemas.Widget disusun cantik,kemas dan teratur.Header nya yang simple tapi menarik itu mampu menarik perhatian ramai blogger yang sukakan benda yang simple.

Jika dikatakan dengan loading itu tidak ada masalah kerana Nurul bukak tadi okey saja (bukak guna brodband Celcom not Wifi).Entry yang dihasilkan cukup baik dan bernas tapi jika dilihat dari segi entry lebih baik jangan letak 4 hingga 5 entry dalam 1 page.

nota purple : Teruskan berblogging !!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Review Blog : Dhyea Hana

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:19 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....

Okey malam nie Nurul bosan sangat jadi Nurul ada post sesuatu kat fanpage Nurul tadi iaitu :


Dan alhamdulillah sudah cukup 5 blog tapi Nurul akan review satu demi satu.

Blog yang Nurul akan terjah malam ini ialah blog adik Dhyea Hana.Jom kita tengok header dia :


Nak masuk blog dia klik link nie http://dhyeahana.blogspot.com/.
Blog adik Dhyea nie memang cantik serba pink.Susunan widget jugak kemas dan teratur membuatkan para pembaca tidak serabut apabila melihatnya.

Blog yang serba pink dan kelihatan comel ini memang sesuai dengan citarasa para pembaca perempuan.Ditambahnya dengan sedikit widget-widget yang comel membuatkan Nurul agak terpaku apabila melihatnya.

Jika internet korunk okey loadingnya pasti tidak ada masalah ini kerana widget yang diletakkan tidak terlalu banyak.Nasihat Nurul kepada adik Dhyea kalau entry tu adik buat satu entry atau dua entry dalam satu page pasti kelihatan lebih kemas.

nota purple : Kepada adik Dhyea teruskan blogging jangan berhenti sehingga menjadi terkenal.



A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

First Give Away by ftnjwa.blogspot.com

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 19:28 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum ....


Nak join ?? Klik banner

TAG SEMUA YANG BACA ENTRY NIE

Due date : 20 Oktober 2012

nota purple : Harap menang 

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Alhamdulillah Tamat Sudah

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 18:44 Komen : 3 Tag :
Assalamualaikum ....


Alhamdulillah tamat sudah Peperiksaan Menengah Rendah (PMR) yang telah berlansung selama 4 hari.Sepanjang peperiksaan ini berlansung Nurul lansung tidak update blog dan hanya update bila Nurul teringin nak join segmen atau giveway sahaja.Dalam 8 subjek yang Nurul ambil subjek yang paling susah ialah Mathematik dan subjek paling senang ialah Sains (subjek kegemaran tu).

Hari nie budak sekolah Nurul semua dah merdeka kecuali budak kelas Agama ini disebabkan mereka ada lagi 1 kertas iaitu Bahasa Arab.Ada sesetengah sekolah yang diwajibkan mengambil Bahasa Arab contohnya Sekolah Agama Irshad dan Sekolah Agama yang lain.Tidak dilupakan kepada pelajar yang ambil subjek Tamil,Cina dan Kadazandusun mereka akan tamat pada hari yang ditentukan.

Kepada rakan-rakan Nurul yang ambil Bahasa Arab selamat maju jaya.Buat yang terbaik okey jangan lupa ulang kaji apa yang patut kalau nak baca memang tak sempat dah tapi kalau nak baca nota-nota tu boleh la.

nota purple : Bittaufiq Wannajah (Moga diberi taufiq oleh Allah dan berjaya)

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Segmen Tambah Followers Laju Laju by IekaFarhana

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 18:14 Komen : 30 Tag :
Assalamualaikum ....


Nak join ?? Klik banner atas nie

Follower yang anda buat masa sekarang



TAG SEMUA YANG BACA ENTRY NIE

Due date : Belum ditentukan lagi

nota purple : Harap menang !!

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Nurul Bersyukur Dengan Apa Yang Ada

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:08 Komen : 0 Tag :
Assalamualaikum ....

Alhamdulillah sehingga kini Nurul masih diberi peluang untuk bernafas.Setelah beberapa hari Nurul berjuang demi masa depan Nurul hari Isnin inilah hari yang terakhir.Sedang asyik hendak mengulang kaji entah kenapa otak Nurul nie ligat berfikir sesuatu teringat kembali pada dosa-dosa yang pernah Nurul lakukan daripada kecil hingga besar.

Rasa untuk berubah itu melonjak-lonjak dalam diri tapi mampukah Nurul buat begitu sendiri ? Sudah lama Nurul ingin berubah untuk jadi lebih baik dan Nurul berharap sangat Nurul ada kekuatan untuk berbuat begitu.Nurul akan mulakan perubahan diri Nurul mulai saat ini dan hari ini.Sokongan dan nasihat anda amat Nurul perlukan buat masa sekarang.

nota purple : Harap semua blogger dapat bantu Nurul

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Peserta Bloglist

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 14:36 Komen : 4 Tag :
Assalamualaikum ....

Maaf sebab lambat update para peserta biasa la musim PMR macam nie Nurul mana terlepas daripada menghadapinya ....

  1. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2012/10/segmenpencarian-bloglist-muslimin-dan.html
  2. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  3. http://mummyncakes.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  4. http://nurfatihahhijau.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  5. http://affiqahfarahain.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  6. http://affiqahfarahain.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin_4.html
  7. http://ezatichumel.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  8. http://sicomel06.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  9. http://musyuxmusyux95.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  10. http://wanaowen.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  11. http://andisakinah.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  12. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2012/10/segmenpencarian-bloglist-muslimin-dan.html
  13. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  14. http://heesicca.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  15. http://misskasyah.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  16. http://qanaah99.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by_4.html
  17. http://aimishyuu.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  18. http://are-nieyz9198.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  19. http://maszull.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  20. http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  21. http://cikzaniff.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  22. http://kotakbintanghati.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  23. http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  24. http://eiraaikawa.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  25. http://idazaidi.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  26. http://www.mialiana.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  27. http://www.mizruha.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  28. http://sizlahijabista.blogspot.com/2012/10/blog-post.html
  29. http://www.syuhadasalleh.my/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  30. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  31. http://nurizzati0920.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  32. http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  33. http://www.mohdnoorshawal.com/2012/10/pencarian-bloglist-muslimin-muslimat-by.html
  34. http://dearsuperduperstar.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  35. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  36. http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  37. http://nanasajerr.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html
  38. http://nsyammie.blogspot.com/2012/10/segmen-pencarian-bloglist-muslimin.html

nota purple : Link sapa x dak bgtau okeyh

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

3rd Contest : Header Paling Cute dan Kemas by Nadiah Solehah.

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 10:16 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum .....


Nak join ? Klik banner Nurul yang dekat atas tu.

TAG SEMUA YANG BACA ENTRY NIE

Due date : 10 Oktober 2012

nota purple : Harap menang !!!


A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Brooch Giveaway By Wana Chan

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 16:40 Komen : 1 Tag :
Assalamualaikum .....


Nak join klik banner kat atas 
  Due date : Sehingga peserta cukup 100 orang

nota purple : Harap menang ^_^

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

Update 15 minit

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 20:28 Komen : 2 Tag :
Assalamualaikum ....

Selamat petang !!! Rindu kat Nurul tak ?? Okey okey Nurul tahu ramai yang merindui diri Nurul ini (perasan).Sebenarnya Nurul on9 nie pun sekejap aje tu pun sebab rindu sangat kat korunk semua.

Buat masa sekarang Nurul terpaksa STOP !!! dulu berblogging sebabnya nak ambik PMR lepas habis minggu PMR say HI to Blog.Hahahahaha and don't forget to goodbye to school.Lepas habis PMR nie Nurul ingat nak stay saja kat sekolah lama nak tau sebab apa biasa la mana boleh nak berpisah dengan guru-guru tercinta.

Walaupun ramai rakan yang telah meninggalkan sekolah tersebut tapi tidak mengapa selagi guru-guru tercinta masih bersama Nurul rela stay sampai tertidur wahahahaha.Yang peliknya bila anak murid nak stay cikgu suruh pindah la pulak awat cikgu dah tak sayang kami dah ka sebab tu cikgu suruh kami keluar tak apa kami pasrah.

nota purple : Tak apa lah sehingga berjumpa lagi pada hari yang belum ditentukan dan waktu yang tidak pernah sama bye Assalamualaikum

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^