Pemilihan Bidang Kerjaya

Penulis : Nurul Fatihah Shahronizam Masa : 11:27 Komen : 1 Tag :
22 September 2017
Assalamualaikum!Selamat Menyambut Maal Hijrah kepada semua umat Islam😁Jadi harinie bermulalah tahun baru dalam kalender Islam.Jadi apa azam korunk dalam tahun baru nieyh?Azam tahun lepas ada yang dapat capai atau tak?Apapun azam korunk Nurul doakan semoga tahun ini akan menjadi lebih baik daripada tahun tahun lepas amin...

So topik perbincangan kita hari ini adalah berkaitan dengan bidang kerjaya.Dalam Malaysia ini banyak sangat bidang kerjaya yang kita boleh ceburi tak kiralah dalam aspek perubatan,akautan,automotif dan sebagainya.Apapun bidang yang korunk ambil untuk kerjaya korunk selagi halal ia tidak menjadi sebarang masalah.

Berbalik kepada topik kita hari ini iaitu tentang bidang kerjaya sebenarnya apa yang kita pilih itu mestilah mengikut kepada minat kita.Kenapa Nurul kata mesti mengikut minat kita?Ini kerana jika kita melakukan kerjaya itu kerana minat maka kualiti kerja kita pasti lebih baik.Pada Nurul kan kalau Nurul minat bidang kerjaya tersebut waktu Nurul nak buat kerja itu pun hati akan menjadi lebih gembira.Kalau kita tidak minat bidang kerjaya yang kita ambil maka timbul lah masalah disiplin lain seperti datang lambat ke kerja dan sebagainya.

Kongsikanlah apa pendapat korunk tentang pemilihan bidang kerjaya yang betul.Suapaya biar kita semua tahu sebenarnya pemilihan bidang kerjaya ini juga memberi salah satu aspek yang berpengaruh.

Sampai kita berjumpa lain di entri seterusnya dengan entri yang lebih menarik.Insyaallah...

Bye....

A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^

1 comments: